VÆR MED!

En sommer-camp for dem, der søger klimaretfærdighed og alternativer til kapitalisme.

Kom med os til Århus til en uge med workshops, diskussioner, fællesskabsopbygning og for at genvinde den forandring, vi ønsker at se i verden! Sidste år var vores fokus på falske grønne løsninger i protest mod udvidelsen af Århus havn, og i år ønsker vi at tale om ulighed i rigdom, klassekamp, grøn kolonialisme og hvem der tjener fedt på tidens kriser. Vi vil bygge lejren som et omsorgsfuld og samskabende rum, hvor vi sover i telte, laver mad sammen, deler visioner om en retfærdig fremtid over bål og giver plads til aktioner i mindre grupper.

 

HVORFOR GØR VI DET?

Kapitalismen trives, mens livet kun bliver værre for de fleste af os: Krig, klimakriser, lukning af grænser, voksende økonomisk ulighed overalt. Mens flere og flere mennesker kæmper for at få enderne til at mødes, høster danske koncerngiganter som Maersk, Novo Nordisk eller Arla rekordoverskud.

Den danske regerings grønne omstilling er baseret på fortsat vækst og øget udvinding af sjældne ressourcer under forfærdelige vilkår. Eksemplerne er ikke svære at finde; i den “grønne” omstillings navn og for at gøre plads til deres vindmølleparker er danske virksomheder som Vestas medskyldige i at tage jord fra samiske folk. I mellemtiden søger den danske regering og danske virksomheder at udvinde Grønlands ressourcer. De opfordrer os til at ignorere, at denne “grønne omstilling” er bygget på kolonialisme, ekstraktivisme, hvidt overherredømme, klasseopdeling og ulighed. Det tilskynder os til at ignorere alle de måder, hvorpå mennesker bliver undertrykt.

 

Det er ikke den forandring, vi tror på eller vil støtte. Det er på tide at kræve forandringen tilbage i folkets interesse.

Der findes alternativer. I stedet for at pege fingre ad hinanden for privatforbrug og livsstilsændringer, bør vi rette vores vrede mod dem, der profiterer og kapitaliserer på de kriser, vi står over for. I stedet for at bebrejde forbrugerne, lad os bebrejde dem, der har gjort os til forbrugere og låst os fast i et kapitalistisk og planetødelæggende samfund!

Lad os skabe nye fortællinger og strategier i de sociale retfærdigheds-, klimarettigheds- og antikapitalistiske bevægelser. Strategier, der gør fjenden klar og de radikale forandringer tydelige. Lad os sætte vores fantasi fri af kapital og forestille os samfund med omsorg, kollektivitet og retfærdighed.

Sådan tilmelder du dig

Vi vil snart dele programmet for lejren samt pakkelisten, så du kan planlægge din deltagelse. Hvis du kommer fra København, vil der blive annonceret en fælles afgang sandsynligvis med bus snarest muligt. Oplysninger om ankomst- og afgangstider vil blive delt tættere på datoen.

Du kan tilmelde dig vores e-mail-liste for at få opdateringer: Skriv til reclaimthechange-subscribe@lists.riseup.net, og programmet og andre oplysninger vil blive sendt til dig i tide. Tættere på lejren kan du også finde opdateringer og oplysninger på Dukop og Facebook-eventet, og her på hjemmesiden.

Sammen er vi stærkere – så sæt kryds i kalenderen og inviter dine venner!

Vi er ustoppelige – en anden verden er mulig.