KLIMACAMP: 2-6 SEPTEMBER 2022

Kom og vær med til at sætte foden ned overfor falske klimaløsninger til årets klimacamp i begyndelsen af september. På klimacampen skal vi blive klogere på, hvordan vi i social og international solidaritet skaber reelle løsninger på den økologiske krise. Vi accepterer ikke, at det “grønne” momentum udnyttes for at fremme et fåtals profitinterresser. Vi insisterer på, at det arbejde, vores bevægelser har lagt, skal føre til en klimaretfærdig omstilling af samfundet. Vi sætter os i vejen for den fortsatte ødelæggelse af vores natur og klima.

Klimacampen foregår i Århus d. 2-6 september 2022 på Grimhøjgård: Grimhøjvej 20, 8220 Brabrand

Vil du have al vores nyeste information og opdateringer? Skriv til klimafaelden@riseup.net med emnefeltet ’email liste’ og kom med på vores liste. 

 

 

PROGRAM


ADRESSE

Adresse: Grimhøjvej 20, 8220 Brabrand

HVORFOR HER I ÅRHUS?

Århus = et opgør med vækst og grøntvasket fossilinfrastruktur

Vi står midt i en klimakrise, men beslutningstagere fortsætter med business-as-usual. De skovbrande, oversvømmelser og storme der hærger verden over disse år er ikke normalt. Klimavidenskaben siger uden omsvøb, at det aldrig har været mere kritisk. Selv den eksisterende fossile infrastruktur skal stoppes før tid – men vi bliver ved med at planlægge og bygge mere fossil infrastruktur! Det gør vi med to undskyldninger: et infrastruktur behov på grund af evig vækst, og klimaneutralitet på grund af klimafixes.


OG DET ER DERFOR VI SKAL MØDES TIL KLIMACAMP I ÅRHUS! Fordi byen planlægger et af DANMARKS STØRSTE fossile infrastruktur projekt: udvidelsen af Århus Havn. Industri- og shipping havnen skal udvides med 105 ha, et areal der er fem gange så stort som hele Aarhus Ø. Lokale grupper i Århus organiserer imod havneudbyggelsen – der er blevet indsendt mere end 1.500 høringssvar og 90% af disse var et nej til udvidelsen af havnen. Men fortsætter udbyggelsen alligevel? JA!

Klimacampen imod Falske Grønne Løsninger 2022 er i solidaritet med dem, og i direkte modstand med havneudbyggelsen.
Det vil sprænge Århus’ klimamål, og cementere vores fremtid i øget vækst – med al det forurening og udnyttelse det medfølger

 1. Havneudvidelsen bygger på et argument om evig økonomisk vækst – men tværtimod skal vi sætte planetens grænser først
 2. Havneudvidelsen bygger på på en ide om grønne og CO2 neutrale brændstof – men det er et fatamogana der ikke findes
 3. Havneudvidelsen viser hvor totalt intetsigende Århus kommunes klimamål er, og vores manglende ansvarstagen i den globale krise

Der skal ske et opgør nu med projekter som Århus havn, der ikke er en del af fremtiden. Vi vil en ægte grøn omstilling, der ikke baserer sig på falske tech-fixes og overudnyttelse, men som faktisk skaber bedre liv, en sundere natur og en klimasikker fremtid for den næste generation. 

Vi vil hverken den fossile fortid eller den falske grønne fremtid – vi skal have strukturel forandring

HVAD KAN JEG FORVENTE?

 

Hvad kan jeg forvente?

I forlængelse af en lang tradition af klimacamps, såsom Ende Gelände, Free the Soil og Folk Mot Fossilgas vil vi skabe en klimacamp på dansk jord. På campen skal vi møde og inspirere hinanden samt diskutere, hvordan vi skaber reelle klimaløsninger i overensstemmelse med mennesker og miljø. Du ville kunne deltage i diskussioner, workshops, skillshares og demoer, med mere. Campens primære sprog vil være dansk men vi bestræber os på at være tilgengængelig for engelsktalende og evt. flere sprog.

Der er ankomst d. 2. september fra kl 13:00, og afgang d. 6. september om formiddagen.

Kan du kun være med nogle af dagene? Så foreslår vi, at du prioriterer d. 4-6 september, med ankomst og afgang om formiddagen.

Hvorfor denne klimacamp?

Falske løsninger har afsporet den grønne omstilling i Danmark. Vi har krævet klimahandling, men har i stedet fået et korthus af lappeløsninger, som hverken er tilstrækkelige eller grønne.

Løfter om teknologiske løsninger som Power-to-X, CO2-lagring og bioenergi bliver brugt til at foregive, at det hele nok skal gå. I virkeligheden er “løsningerne” i bedste fald utilstrækkelige, og ofte direkte skadelige. De bliver brugt til at foregive, at ‘de store forurenerer’ ikke ændre på noget som helst: at hverken landbrugsindustrien, transportsektoren eller Aalborg Portland skal tage ansvar for deres forurening.

Nu sætter vi foden ned. Vi vil en ægte grøn og social omstilling, der ikke baserer sig på overforbrug af jordens ressourcer og en historisk udnyttelse af andre. Vi vil en fremtid med et samfund, der er styret efter mennesker og miljø, i stedet for profit.

Hvordan kommer jeg med?

Duk op med din sovepose, telt – check evt. vores pakkeliste ud inden. Du kan også tage til en direkte aktionstræning før du kommer. Find mere information på vores hjemmeside eller dukop.dk

 

FÆLLESAFGANG FRA KØBENHAVN: Der er en bus fra København den 2. kl 09:00, der returnerer den 6.  kl 14:00. B

Book din billet here (det er gratis): https://forms.organise.earth/index.php?r=survey/index&sid=654845&lang=da

Det er vigtigt at du skriver en email og afmelder hvis du ikke skal bruge din busbillet alligevel – så kan vi give den til en anden

 

Sammen er vi stærkere – så sæt kryds i kalenderen og tag din ven under armen!

Kontakt

Tilmeld dig vores emailliste: hvis du skriver til klimafaelden@riseup.net med emnefeltet ’emailliste’, bliver du tilføjet og kan du få tilsendt al information.

Du kan også følge med på www.klimafaelden.dk for løbende opdateringer. 
Vi er en selvorganiserende græsrodsgruppe, der planlægger denne camp. Har du lyst til at være med til at organisere – eller har du nogle gode ressourcer, du vil dele? Sejt – skriv til samme mail.

Send denne invitation videre til alle dine aktivist venner!

We are unstoppable – another world is possible!

 

PROTESTER KONSENSUS

Vi kommer fra en række forskellige baggrunde, forenede omkring visheden om det faktum, at klimakrisen forværres og at der skal gøres noget ved det. På trods af Danmarks forsøg på at grønvaske (greenwashe) sig selv, så ved vi at de nuværende ”grønne” løsninger er inkompatible med ethvert seriøst forsøg på at adressere klimakrisen. Derfor samler vi os fra den 2.-6. september, for at kaste lys over problemet, og for at arbejde på at adressere det fyldestgørende.


Protesten

Alle deltagernes, arbejdernes og andre personers sikkerhed i området er meget vigtigt for os. Vi vil være opmærksomme på hinanden. Vi er ikkevoldelige og afstår fra at arrangere nogen form for protest, der kan bringe os selv eller andre i fare. Vi kommer ikke til at være påvirkede af alkohol eller stoffer under protesten. Derudover vil vi tilbyde måder at engagere sig i protesten, der tager højde for de forskellige privilegier og niveauer af erfaring vi har.


Politiet

Når man omgås politiet i et racistisk samfund som vores, så bliver alle ikke behandlet ens. Hvide mennesker, især dem med mange privilegier i samfundet, bør reflektere over deres position i forbindelse med dette. Vi er især opmærksomme på det faktum at andre måske vil blive behandlet anderledes af politiet og have ekstra fokus på ikke at sætte andre i farlige situationer, som de ikke selv har valgt. Vi beslutter kollektivt hvordan vi skal interagere med politiet gennem forsamlinger eller lignende.


Selvforståelse

Vi kommer fra forskellige sociale bevægelser og politiske ståsteder og vi ser os selv som en del af klimaretfærdigheds-bevægelsen. Derfor er vi imod de sociale og økologiske konsekvenser af fossilkapitalismen og neokolonialisme. Vi står i solidaritet med alle dem som kæmper for en klimaretfærdig verden.

I vores lejr og under protesten prøver vi at skabe den verden vi ønsker. Vi træffer beslutninger på en græsrods-demokratisk facon og ved konsensus; vi skal nedbryde uberettigede hierarkier så meget som muligt.

Selvom vores baggrunde har rod i samfund med forskellige slags diskrimination er vi forenet i kampen mod sexisme, racisme, queerfobi, islamofobi, anti-semitisme, nationalisme, fascisme og kapitalisme. Vi vil stærkt bekæmpe disse tendenser.

 

Anerkendelse


Vi anerkender at en protest består af forskellige slags opgaver og vi sætter pris på det arbejde som alle lægger i den. Dem som laver mad, dem der organiserer, dem der gør rent, dem der blokerer, dem der bygger, dem der taler med journalister og dem der på andre måder gør hele arrangementet muligt. Alle er lige essentielle dele af protesten.


PAKKELISTE

 • Tent
 • Sleeping bag
 • Sleeping mat
 • Warm clothes for the night
 • Personal items (eg. toiletries, towel, soap etc).
 • Power bank if you wish to charge your phone
 • Lamps, headlamps and/or flashlight
 • Snacks
 • Cash for camp, food and bar
 • Books and playing cards etc.